Over ons

Wij zijn Mia en Lou van Horck en wonen met onze Miniatuur Bull Terriërs, in Beesel een dorpje in het mooie Limburg. Nadat we in 2009 via vrienden in aanraking waren gekomen met het ras miniatuur bull terriër waren we meteen helemaal weg van de mini bull.

Hoe het begon

Toen we in 2009 onze eerste miniatuur bull terriër “Aggy” kregen raakten we besmet met het bully virus en is de liefde voor het ras ontstaan. Uiteindelijk waren we van mening dat er een leuk speelkameraadje voor Aggy bij moest komen.

In de zomer van 2010 is dan ook onze Lycka erbij gekomen, dat klikte meteen met Aggy. De liefde voor het ras is op korte tijd uitgegroeid tot een passie wat er toe heeft geleid dat we een kennel heb opgestart.

Geleidelijk aan is onze kennel voor miniatuur bull terriërs uitgegroeid tot wat hij nu is.

Ons Doel

Ons doel is om gezonde, karaktervolle en vrolijke minibulletjes te fokken. En een bijdrage te leveren aan het in stand houden van het ras, het ras bekender maken. Al onze mini bulletjes zullen voordat er uberhaubt dekkingen mee plaats vinden, alle benodigde onderzoeken zoals hart, nieren, PLL-, LAD- en LP-testen gehad hebben.

Wij fokken uitsluitend nestjes met gezonde honden, waarbij door deze testen is aangetoond dat ze gezond zijn. Ik kan deze testen altijd overleggen als dat nodig is. De honden leven bij ons in huis, en vormen een deel van het gezin. De pups groeien dan ook op in huiselijke kring, waarbij er veel aandacht besteed wordt aan het socialiseren van de pups. Dat is wat wij erg belangrijk vinden.

Wij zijn lid van de rasverenigingen:  “Miniatuur Bull Terriër Vriendenkring    (MBTV)” en de “Deutscher Club für Bullterrier e.V. (DCBT)”.  En houden ons bij het fokken van de miniatuur bullterriër aan het fok reglement van de rasvereniging MBTV en de Raad van beheer.

We zijn in het bezit van het “Honden en Katten besluit”.